Menu

Marte Meo

Marte Meo betyder VED EGEN KRAFT og henviser til intentionen om at udviklingsstøtte kompetencer og ressourcer, så man lærer at kunne ”ved egen kraft” – fordi det fedeste er at ku’ ku’!

I Marte Meo metoden kan vi derfor, ligesom i den narrative praksis, tale om at have fokus på handlekraften, så vi støtter udviklingen af vitalitet og selvstændighed i livet.

DET FEDESTE I VERDEN ER AT KU’ KU’

Jeg har arbejdet med Marte Meo metoden siden 2001, hvor jeg startede på uddannelsen til Marte Meo terapeut.

Marte Meo metoden er i sin oprindelse en praksismetode, udviklet på baggrund af observationer og analyser mellem forældre og børn. Senere er metoden udviklet og anvendes nu både til forældre, i dagtilbud, i skoler, i specialtilbud og på plejecentre.

Med Marte Meo metoden støttes mennesker til at udvikle sig på egne initiativer, med udgangspunkt i de ressourcer og kompetencer, der findes i både mennesket og samspillet.

Marte Meo metoden er videoobservation, analyse og intervention (tilbagemelding). Observation videofilmes, på filmens indhold laver jeg en Marte Meo analyse og i tilbagemeldingen ser vi sammen små sekvenser af filmen, som viser virksomme handlinger, der med fordel kan gøres mere af i samspillet.

Netop fordi jeg har så mange erfaringer med den udviklingskraft, der findes i Marte Meo metoden, har jeg i flere år som Marte Meo supervisor med stor glæde formidlet metoden.

 

Læs evt mere om metoden på Marte Meo foreningen hjemmeside på nedenstående link:

Marte Meo foreningen